The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

 

Voortrajecten


Zit je nog op de middelbare school, doe je een MBO-opleiding of heb je een tussenjaar? Misschien is één van onderstaande trajecten iets voor jou? Let op: deelname aan deze trajecten laat je kennismaken met het filmvak en de Filmacademie, maar biedt geen garantie op toelating op de bacheloropleiding.

Oriëntatiecursussen

Als je nog niet weet welke richting bij je past, zijn de Oriëntatiecursussen van de Filmacademie misschien iets voor jou. 
Tijdens dit jaar krijg je inzicht krijgen in de totstandkoming van een filmproductie en ga je aan de slag als productie- of lichtassistent of assistent production design.

Meer info

Wat is jouw verhaal?

Met het project 'Wat is jouw verhaal?’ nodigt de Filmacademie scholieren en MBO-studenten tussen de 16 en 20 jaar uit om hun (echt meegemaakte of fictieve) verhaal met ons te delen. Hiermee maken zij kans om een jaar lang, gratis, begeleid te worden in het schrijven van het filmscenario van dit verhaal. Zij worden het hele jaar begeleid door studenten van de Filmacademie en professionals uit het werkveld. In oktober ‘21 is een nieuwe lichting deelnemers gestart. Aanmelden voor een nieuw traject kan in het voorjaar van ’22.

Meer info

Film Lab - Meervaart Studio

Het Film Lab is een uniek platform voor het ontwikkelen van jong Amsterdam filmtalent. In drie maanden werken je samen met anderen aan eigen videoprojecten. Gedurende deze weken word je niet alleen gecoacht door Orville IJssel, maar ook door verschillende alumni van de Filmacademie, die bereid zijn al hun opgedane academische kennis met je te delen.

Over de afgelopen jaren hebben onze Film Lab deelnemers gezamenlijk meerdere korte films gemaakt en zijn veel deelnemers doorgestroomd naar het media werkveld.

Meer info

Open Studio

Je hebt je middelbare school afgerond en je bent van plan je te gaan aanmelden bij één van de filmopleidingen in Nederland of België. Maar welke opleiding dan, en wat moet je al weten, kunnen en begrijpen? Wat voor soort student zoekt die academie, welke eisen worden er aan je gesteld? Wat zijn de verschillen tussen de diverse academies en welke past het best bij jou? Door het volgen van het Oriëntatiejaar Filmopleidingen ben je langere tijd intensief bezig met je keuze en je voorbereidingen voor de toelating.

Meer info